Samen opruimen is leuk, ontspannend en efficiënt!

🏠 » Blog » Samen opruimen is leuk, ontspannend en efficiënt!

Samen opruimen is leuk, ontspannend en efficiënt!

Opruimen is lang niet voor iedereen makkelijk. Zeker als je moeite hebt met het maken van keuzes als het gaat om spullen met een emotionele waarde.

Ik adviseer dan ook vaak om samen met iemand anders, een goede vriend(-in), familielid of natuurlijk een Professional Organizer aan de slag te gaan. Zodra emoties tijdens het proces aan de orde komen kan de ander met jou de voor- en tegens van het opruimen doornemen waardoor je makkelijker de juiste keuzes kunt maken. In de praktijk heb ik gemerkt dat dit het opruimproces bespoedigd. Samen op een ontspannen manier afscheid nemen van spullen en ruimte maken voor de toekomst!

Wat kun je goed samen oppakken als het gaat om spullen met een herinnering?

Stel jezelf de vraag: ”Waarom word ik zo emotioneel van het wegdoen van bepaalde spullen”?

Praat er samen over en kijk of het wel nodig is om al die herinneringen op die bepaalde manier te bewaren.

Bijvoorbeeld:

1. Je bewaart de kleding van een dierbare overledene. Knip uit ieder kledingstuk een lapje en maak hier een mooi kussen van. Zo behoud je de herinnering en maak je er iets bruikbaars van.

2. Bij gegeven spullen, bedank (door het te zeggen in bijzijn van je mede opruimhulp) de gever en zeg dat je er een hele tijd van genoten hebt, maar dat het nu tijd wordt om verder te gaan. Geef de spullen daarna een tweede leven door ze te doneren aan de kledingbank etc.

3. Maak een foto van de spullen ter herinnering. Daarna kun je ze wegdoen.

4. Geef de spullen aan diegene aan wie ze eigenlijk toebehoren. Zo kun je de babykleren van je kind in een mooie doos inpakken en teruggeven aan je kind. Heb je heel veel kleertjes, zoek dan die kleertjes uit die een speciale herinnering oproepen. Zoals de eerste sokjes en schoentjes, een slabbetje (en niet 10 stuks), het eerste rompertje etc. Doe in de doos ook het consultatieboekje en de echofoto’s erbij. Zo krijgt je kind een mooie herinnering waar hij/zij zeker blij mee zal zijn.

Succes met bovenstaande tips,

Lilian Baetens , Praktisch Organiseren, bureau voor Professional Organizing

Heb jij ondersteuning of advies nodig? Neem geheel vrijblijvend contact op met een organizer bij jou in de buurt!