Zakelijke markt

De Professional Organizer voor de zakelijke markt

Wat kan een Professional Organizer op het gebied van werk voor jou betekenen?

Wat veel mensen niet weten is dat een Professional Organizer ook begeleiding kan bieden m.b.t. de werksituatie. Sommige Professional Organizers richten zich alleen op de zakelijke markt, anderen combineren dit met hun dienstverlening voor de particuliere en/of zorgmarkt.

Tijdens het werk ervaren veel mensen een hoge werkdruk en tijdsdruk, die kan zorgen voor stress. De burn-out cijfers zijn nog nooit zo hoog geweest. Sommige processen tijdens het werk kunnen anders en slimmer. Door meer inzicht te krijgen in hoe het werk wordt ingericht, kunnen er andere keuzes gemaakt worden en werk je slimmer en sneller.

Wie zijn onze zakelijke klanten?

Onze klanten hebben te maken met deze werkprocessen. Werknemers, werkgevers maar ook zzp’ers vragen ons om hulp waarbij ze effectiever leren werken en werkstress verminderen. We gaan terug naar de essentie van het werk, “waarom heb je ooit voor dit vak, beroep gekozen?” “Hoe behoud je de focus op wat belangrijk is binnen het werk, zorg je voor meer werkplezier en laat je je niet leiden door de waan van de dag?”

Op welke gebieden kan een Professional Organizer hulp bieden?

1. Samen aan de slag met als doel een opgeruimde werkplek of kantoor. We zorgen ervoor dat je je in een rustige omgeving weer kunt concentreren op je werkzaamheden.

2. Time-management en agendabeheer. Hoe krijg je steeds beter grip op je tijd en zorg je ervoor dat je pro-actief afspraken en taken plant.

3. E-mailbeheer. Er wordt een duidelijke mappenstructuur opgezet. Je weet wat bewaarwaarde heeft en je kunt je e-mails beter ordenen. Acties n.a.v. de e-mails worden ingepland.

4. Hoe orden je bestanden op de computer.

5. Welke taken horen bij je functie? Hier hebben we het gesprek over zodat we helder krijgen waarom je je baan zo leuk vindt, wat je taken zijn en waarom je doet wat je doet!

6. Ontvang jij ook wel eens ongewenst werk van collega’s? Veel van onze klanten zijn zeer dienstverlenend en perfectionistisch. Leren “nee” zeggen en prioriteiten stellen hoort bij een gezonde werksituatie. “Niet alles goed willen doen, maar de goede dingen doen”

7. Ook zzp’ers zijn bij ons aan het goede adres. Het samen opzetten van een administratie en structuur bieden binnen de bedrijfsvoering kan ook tot de begeleiding horen.

En hoe zit het met de financiering?

Er zijn verschillende mogelijkheden.

-Financiering vanuit de werkgever.

-Financiering vanuit een persoonlijk scholingsbudget via het werk (zie CAO).

-Vanuit onderneming als zzp’er waarbij de kosten zijn op te voeren als zakelijk kosten.

-Of vanuit eigen middelen.

Bij interesse, vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan met één van onze Organizers!

Heb jij ondersteuning of advies nodig? Neem geheel vrijblijvend contact op met een organizer bij jou in de buurt!