Negeren om je doelen te bereiken is noodzaak

🏠 » Blog » Negeren om je doelen te bereiken is noodzaak
Enige tijd geleden kwam ik onderstaande tekst tegen bij Boeddhistische Wijsheden

Het deed me stil staan bij wat ik als Organizer regelmatig mee maak tijdens mijn werkzaamheden bij klanten.

Voordat mensen besluiten om hulp in te roepen van een Organizer moeten zij vaak een heleboel obstakels nemen. Het gaat hierbij vooral om obstakels die zich afspelen in ons hoofd.

Gedachten als:

  • Wat zullen anderen wel denken van mijn overvolle huis?
  • Zien ze me als zwak dat ik dit zelf niet kan oplossen?
  • Waarom heb ik het zo ver laten komen?

Kortom we maken ons vooral druk om wat de mensen om ons heen wel niet van ons zullen denken en hoe ze ons zullen beoordelen. We vergeten echter helemaal waar het echt om gaat. Het gaat namelijk om ons zelf!!!!  Hoe word ik weer gelukkig. Hoe wordt mijn leven weer fijn en voel ik me prettig in mijn huis of op mijn werkplek.

We zijn in principe meer bezig met de mening van anderen dan met ons eigen geluk.  Vooral als het gaat om negatieve reacties van anderen in de zin van kritiek of afwijzingen. Opmerkingen als “Wat is het bij jou een troep, Jij kunt ook nooit iets vinden, Ik snap niet dat je hier niets aan doet?” kunnen er voor zorgen dat we het liefste in een hoekje kruipen en ons diep schamen. Aan de slag gaan is er dan vaak niet meer bij.

Leg dergelijke reacties naast je neer. Denk niet in wraakgevoelens “Bij jou is het net zo een rommel!” of “Ik zal je wel laten zien dat ik niet zwak ben, ik ga alles weggooien!”. Doe ook niet net alsof je hun opmerking vergeeft  met gedachten als” Och hij weet niet beter dat hij dit zegt, hij snapt  ook niet hoe moeilijk ik het heb”.

Wat ik bedoel te zeggen is dat we de opmerkingen van anderen niet van invloed moeten laten zijn op waar we zelf mee aan de slag willen gaan. Steek er niet onnodige tijd in. Tijd die je beter kunt gebruiken om zelf je zaken aan te pakken. Kortom:  “Negeer” de opmerkingen van anderen. Laat ze je niet passief maken. Volg je eigen weg. Heb je hulp nodig en ben je niet tevreden met je eigen leven roep dan de hulp in van een Organizer. Ga samen aan de slag en kies voor je eigen geluk.

Het is tenslotte jouw toekomst waaraan je wilt werken!!!!!

Ik wens je veel geluk en sterkte hiermee!!

Lilian Baetens , Praktisch organiseren

Plaats een reactie

Heb jij ondersteuning of advies nodig? Neem geheel vrijblijvend contact op met een organizer bij jou in de buurt!