Tips om het opruimen vol te houden

🏠 » Blog » Tips om het opruimen vol te houden

Tips om het opruimen vol te houden in het kader van de Nationale Opruimweek (én daarna).

Leer jezelf meer aan om positief te kijken naar wat wel lukt en wat er wel is en je minder druk te maken over wat je allemaal nog moet. Je haalt daardoor de spanning er meer van af. En zo kun je juist veel beter focussen op wat je aan het doen bent en bereik je eerder een positief resultaat. Wat weer motiveert om door te gaan.

Laat je niet afleiden door telefoontjes en vragen van andere mensen. Wordt je meer bewust van hoeveel dingen doe je misschien onbewust doet die jou niets opleveren, of die je zelfs tegenstaan. Want die vragen heel veel energie en tijd die je beter voor andere zaken kunt gebruiken.

Koop jezelf om of stel een beloning in het vooruitzicht.
Heb je een hekel aan spullen uitzoeken. Neem een lade op schoot en zoek die uit tijdens het kijken van één van je favoriete tv. programma’s. Of luister naar de radio of je favoriete muziek. Beloon jezelf met een lekker kopje koffie of thee en een koekje. Maar let op: kies een beloning die niet ingaat tegen het goede voornemen. Een uur opruimen compenseren met weer een heleboel nieuwe spullen kopen is natuurlijk niet handig.

Werk met super-concrete minidoelen of reële korte termijn doelen.  Beperk je in eerste instantie tot één ruimte en deel de ruimte op in verschillende opruimklussen. Wat is de kleinst mogelijke stap (de tafel leeggemaakt, één lade opgeruimd) wat je regelmatig kunt doen om jouw einddoel (bv. een opgeruimde kamer) te realiseren. Zo wordt jouw goede voornemen een klein actiepunt op jouw dagelijkse To-do list, die je kunt afstrepen. En daarmee kun je een routine opbouwen.

Doe het meer samen met een familielid of vriend(in) . Vragen om hulp vinden we vaak lastig maar samen gaat het gewoon sneller en heb je sneller resultaat. Als je opruimen lastig vind biedt dan als tegenprestatie iets anders aan waar jij misschien beter in bent.

Schakel de hulp van een professional organizer in want door het opruimen samen op te pakken lukt het vaak wel en heb je vaak sneller resultaat ervaar je een positief effect en leer hoe je zaken anders en efficiënter kunnen aanpakken zodat je die zelf later ook alleen kunt uitvoeren.

Of kies voor een 30 dagen online opruimprogramma waarin je in je eigen tijd een maand lang elke dag tips, informatie en indien je wenst steun ontvangt van andere deelnemers wat je stimuleert om door te gaan.

Diana van der Hoek , www.opruimpraktijk.nl

Heb jij ondersteuning of advies nodig? Neem geheel vrijblijvend contact op met een organizer bij jou in de buurt!