Je huis op orde!

🏠 » Blog » Je huis op orde!

Tegenwoordig zijn er steeds meer televisieprogramma’s die gaan over opruimen, over meer rust en ruimte creëren in iemands woonomgeving.  Zo ook het programma “Je huis op orde”, waarbij alle spullen uit huis worden gehaald om vervolgens gesorteerd te worden in een grote loods. Van een groot deel van de spullen wordt afscheid genomen en dat wat overblijft wordt keurig geordend teruggeplaatst in huis. Ik vind het mooi om te zien hoe een team zich inzet om dit voor elkaar te krijgen!

Wanneer je niet een heel team om je heen hebt, is het onbegonnen werk om al je spullen in een week tijd te verzamelen en te sorteren. Daarom raad ik je aan om klein te beginnen. Ga voor jezelf na waar je het meeste last van hebt, of wat er dringend gedaan moet worden. Door een lijstje te maken ontstaat er al een overzicht in de dingen die je wilt gaan aanpakken.

Creëer vaste opbergplekken 

Begin dus klein, hierdoor zie je vrij snel resultaat en dit motiveert alleen maar om verder te gaan. Plan telkens dertig minuten tijd vrij in je agenda en maak met jezelf de afspraak om te beginnen.  Als je iets kunt afvinken van je lijst, trakteer je jezelf op een kop koffie of iets lekkers. Zorg ervoor dat alles in huis een vaste plek heeft. Zo creëer je een basis en kost opruimen minder tijd. Het is de bedoeling dat het een routine gaat worden, je hoeft dan minder na te denken en het kost je geen extra moeite.

Om er nu voor te zorgen dat je spullen opgeruimd zijn en je het overzicht behoudt. Is het ook goed om eens na te denken over je aankoopgedrag. Vaak zijn we geneigd impulsief spullen te kopen, die we eigenlijk niet nodig hebben. Wat je kunt doen om impulsieve aankopen te vermijden is, om een 3 dagen regel te hanteren. Dit houdt in dat wanneer je iets ziet wat je graag wilt kopen, je tegen jezelf zegt dat je 3 dagen wacht.  Mocht het na 3 dagen nog steeds in je hoofd zitten en heb je er het geld voor of voor over, overweeg dan om het te kopen. In de meeste gevallen denken we er na 3 dagen niet meer aan en zo kun je impulsieve aankopen enigszins voorkomen.

Hulp nodig?

Mocht je vragen hebben of hulp nodig hebben, neem geheel vrijblijvend contact met mij op. Samen kijken we of een Professional Organizer iets voor jou kan betekenen.

Monique Engelhard

Professional Organizer

Plaats een reactie

Heb jij ondersteuning of advies nodig? Neem geheel vrijblijvend contact op met een organizer bij jou in de buurt!