Nabestaanden dossier

🏠 » Blog » Nabestaanden dossier
Nabestaandendossier

“Meer tijd en ruimte voor verdriet en rouwverwerking”. Maak gebruik van een nabestaanden dossier.

2022 was voor mij een jaar van afscheid nemen en verdriet.

Naast het verlies van twee vrienden en een familielid, overleed ook zeer plotseling een dierbare client en vriend.  Over deze laatste persoon heb ik geschreven in min vorige blog. Zes jaar ben ik bij hem werkzaam geweest als Professional Organizer en stond hem nabij als het ging om zaken die hij zelf door zijn hoge dwarslaesie niet meer kon verrichtten.  Hij was een client die kinderen, kleinkinderen en een grote groep zorgverleners achterliet. Doordat het overlijden zo plotseling kwam moest er veel geregeld worden op korte termijn.

Gelukkig had ik met hem, op verzoek van een van zijn kinderen, op tijd een nabestaanden dossier opgezet. Hierin kun je alle informatie kwijt die ervoor zorgdraagt dat de nabestaanden jouw zaken bij overlijden makkelijk en efficiënt kunnen regelen. Een nabestaanden dossier bevat niet alleen alle gegevens van betrokken instanties maar ook de wensen van de overledene (begrafenis/crematie, testament, wilsbeschikking, donorcodicil etc.).

Voor de kinderen betekende dit minder tijd met het uitzoeken van alles wat er geregeld moest worden. En hierdoor meer ruimte en tijd om te rouwen en afscheid te kunnen nemen. 

Mocht u ook meer willen weten over een nabestaanden dossier dan verwijs ik u graag naar mijn website onder het kopje “Op tijd voorbereid, notities voor nabestaanden”. Ook kunt u hiervoor bellen of mailen. Zie www.praktisch-organiseren.nl

Lilian Baetens

Plaats een reactie

Heb jij ondersteuning of advies nodig? Neem geheel vrijblijvend contact op met een organizer bij jou in de buurt!