World Organizing Day

🏠 » Blog » World Organizing Day

De kracht van opruimen voor een opgeruimd hoofd en een opgeruimd leven

Vandaag, 20 mei, vieren we World Organizing Day. Een dag die in het teken staat van het belang van opruimen en organiseren. Dit zorgt namelijk voor een opgeruimd hoofd en een opgeruimd leven.

Als opruimcoaches willen we graag de aandacht vestigen op de positieve effecten die het hebben van een georganiseerde leefomgeving kan hebben op ons welzijn en onze gemoedstoestand.

Opruimen gaat verder dan alleen het creëren van een opgeruimd huis. Het heeft ook een diepgaand effect op onze mentale gezondheid. Wanneer we onze leefomgeving opruimen en organiseren, creëren we ruimte en rust in ons hoofd. Het geeft ons een gevoel van controle en overzicht. Hierdoor voelen we ons minder gestrest en overweldigd. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd!

Vandaag, op World Organizing Day, willen we benadrukken dat opruimen niet alleen gaat om het wegdoen van spullen die we niet meer nodig hebben. Het gaat ook om het bewust kiezen voor de dingen die echt waarde toevoegen aan ons leven.  Door selectief te zijn in wat we bewaren en wat we loslaten, kunnen we ons omringen met spullen die ons gelukkig maken en die passen bij wie we zijn en wat we belangrijk vinden.

Aanmoedigen

Als opruimcoaches moedigen we onze klanten aan om regelmatig de tijd te nemen om hun leefomgeving op te ruimen en te organiseren. Dit kan in kleine stapjes, zoals het opruimen van een lade of kast. Ook kan het in grotere projecten, zoals het herorganiseren van een hele kamer. Het belangrijkste is om te beginnen, zodat opruimen een gewoonte wordt en geen lastige taak.

Op World Organizing Day willen we iedereen aanmoedigen om de kracht van opruimen te ervaren en te ontdekken hoe een georganiseerde leefomgeving kan bijdragen aan een opgeruimd hoofd en een opgeruimd leven. Laten we samen streven naar een leven van eenvoud, waarin we ons omringen met spullen die ons gelukkig maken en waarin we de ruimte hebben om te genieten van het hier en nu.

Wat ga jij vandaag, op World Organizing Day, opruimen?

We wensen jullie allemaal een inspirerende en productieve World Organizing Day toe!

Mocht het vandaag toch niet helemaal lukken, of heb je vragen of hulp nodig, neem gerust contact met ons op.

Anke van Gemert, Professional Organizer, http://www.2do-po.nl

Heb jij ondersteuning of advies nodig? Neem geheel vrijblijvend contact op met een organizer bij jou in de buurt!